woning leegruimen, huisontruiming, woningontruiming, huis leegruimen, boedel opruimen na overlijden

Heeft u te maken met het ontruimen van een woning? 

Mogelijk na een overlijden?

Mogen wij u daarbij ontzorgen?

Alle soorten ontruimingen

Wij ontzorgen u bij het bezemschoon opleveren van huurwoning, koopwoning, bedrijfspand en zorgkamer. Er is niets zo emotioneel als het leegruimen van een woning. Vaak gebeurt dit naar aanleiding van een overlijden of verhuizing naar een zorgcentrum. Daarom is het belangrijk, dat wanneer u de ontruiming niet zelf doet, dit overlaat aan professionals die dit met respect voor u uitvoeren.


De boedel krijgt zoveel mogelijk een herbestemming via goede doelen waarmee wij samenwerken. Verkoop via een veilinghuis of opkopen van de boedel in combinatie met een ontruiming is ook mogelijk. 

woningontruiming, huisontruiming, huis leegruimen, woning leegruimen

'Erg tevreden over de dienstverlening van Desta. Heldere communicatie vooraf en de ontruiming zelf verliep op rolletjes. Fijn om dit uit handen te kunnen geven aan een team met zeer ervaren mensen.'

Mevrouw en meneer Bruinse - Haarlem

"Na het overlijden van mijn moeder, zag ik erg op tegen het leegruimen van haar woning."

Wanneer de laatst levende ouder overlijdt en je als kind voor het ontruimen van de woning komt te staan, is dat niet gemakkelijk. Natuurlijk wil je als familie door de boedel heen op zoek naar de benodigde papieren en de persoonlijke spullen. Maar het opruimen van de overgebleven inboedel is een ander verhaal. Dat valt meestal niet mee. En waar haal je de tijd vandaan om de boedel op te ruimen en waar ga je met alle boedel naar toe? Lees ook verder op onze speciale pagina voor ontruimen na overlijden.


Voor deze werkzaamheden kunt u ons inhuren. Wij zorgen ervoor dat alle nog bruikbare boedel een herbestemming krijgt, via de goede doelen waarmee wij samenwerken. En wat niet bruikbaar is, voeren wij met eigen auto's af naar de vuilstort. Er komt géén afvalcontainer voor de deur, waar iedereen van alles uit kan halen of bij kan gooien. Dat vinden wij wel zo respectvol. Zijn er nog goederen van waarde? Dan kunnen wij deze op uw naam verkopen via het Amsterdams Venduhuis Eland en de Zon. Inkopen van verkoopbare boedel behoort ook tot de mogelijkheden, dan wordt dit verrekend met de kosten voor de ontruiming.


Voordat wij gaan ontruimen, komen wij het liefst persoonlijk bij u langs in de woning. Op deze manier kunnen wij precies zien wat er moet gebeuren en vertellen wij u precies hoe wij te werk gaan. En zo weet u ook wie u in huis haalt, want er is veel concurrentie qua woningontruimers, maar ook is het kwaliteitsverschil erg groot. Lukt een persoonlijk bezoek niet, zoals bij het op korte termijn moeten leegruimen van een zorgkamer, dan kunnen we de kosten en mogelijkheden ook telefonisch bespreken of is een videocall mogelijk.


Na afloop van de offerte-afspraak worden alle details van de ontruiming, schriftelijk aan u bevestigd, ook wanneer u deze telefonisch heeft besproken. Zó kunt u alle afspraken nog eens rustig nalezen en komt u niet voor verrassingen te staan.


  • ruim 15 jaar ervaring
  • Vaste, professionele en betrouwbare ontruimers
  • Eigen verhuiswagens en verhuisliften, dus géén extra inhuur kosten
  • Hergebruik van de inboedel
  • Géén afvalcontainer voor de deur
  • Inkoop en verkoop van de inboedel mogelijk
  • Altijd vooraf een gratis offertebezoek
  • Altijd een schriftelijke bevestiging van de offerte
  • Alle werkzaamheden goed verzekerd
  • 100% tevredenheidsgarantie

Lees meer over woningontruiming Amsterdam, woningontruiming Haarlemmermeer en woningontruiming Haarlem.

woningontruiming, bezemschone oplevering huurwoning

Veegschoon opleveren huurwoning

Een veegschone oplevering van de huurwoning is per verhuurder verschillend. Doordat wij veel rechtstreeks contact hebben met de verhuurders, weten wij als géén ander hoe de woning opgeleverd dient te worden. Na de ontruiming garanderen wij u een probleemloze oplevering van de woning aan de verhuurder. Desgewenst zijn wij aanwezig bij de inspecties met de verhuurder, zodat wij u kunnen bijstaan. In zijn geheel overnemen van bijvoorbeeld de eindinspectie is ook mogelijk. Op dat moment nemen we gelijk de laatste post mee en maken wij foto's van de meterstanden.

verkoop klaar maken van een woning, ontruiming koopwoning

Ontruiming koopwoning

Wanneer wij een woning leegruimen voor de verkoop, maken wij de woning in zijn geheel verkoopklaar. Wij adviseren u hoe u de woning het beste kunt presenteren en uiteraard houden wij rekening met uw wensen of die van de makelaar. De woning is na oplevering leeg èn schoon, zodat de makelaar direct aan de slag kan voor een spoedige verkoop van de woning. Het weer netjes maken van de tuin, uitvoering van schilderwerk of andere herstelwerkzaamheden, doen wij ook graag voor u. Zo heeft u maar één aanspreekpunt en dat is wel zo prettig.

spoedontruiming, snel leegruimen zorgkamer, ontruiming zorgkamer

Leegruimen zorgkamer - spoedontruiming

Het leegruimen van een zorgkamer dient vaak binnen 5 kalenderdagen te gebeuren. En een kamer in een hospice soms al binnen 24 of 48 uur. U heeft waarschijnlijk al een uitvaart te regelen en dan blijft er weinig tijd over voor het opruimen van de boedel uit de zorgkamer. Wij helpen u graag bij het respectvol leegruimen van de zorgkamer. Wanneer u ons belt op 085 - 070 7000, bespreken wij gelijk wat de mogelijkheden zijn. Tussentijds opslaan van de boedel behoort ook tot de mogelijkheden. Het lukt vrijwel altijd om u binnen een paar dagen te helpen bij het leegmaken van de zorgkamer.

schoonmaken plek lijkvinding, overleden in de woning, huis opruimen, woning leegruimen na overlijden, lang dood gelegen in de woning, zwaar vervuilde woning schoonmaken

Schoonmaken zwaar vervuilde woning

Mensen die een kluizenaarsbestaan hebben komen helaas steeds vaker voor. Wanneer iemand dan overlijdt of zelfs enige tijd in de woning ligt voordat hij/ zij gevonden wordt, is dat een vreselijke ervaring voor de nabestaanden. Onze specialisten maken de plek lijkvinding voor u schoon of ruimen de ergste rommel op, zodat u niet hiermee geconfronteerd hoeft te worden. U kunt de woning daarna weer betreden. Wanneer u dat bezwaarlijk vindt, halen wij de gewenste boedel en persoonlijke spullen voor u uit de woning en ruimen wij de woning verder leeg en leveren hem weer schoon op. Wanneer iemand in de woning blijft wonen, kunnen wij ook deelontruimingen verzorgen en de woning goed schoonmaken. Zie hierover meer informatie op de pagina over hoarding.

ontruiming bedrijfspand, verhuizen kantoor, verhuizen bedrijf, bedrijfsontruiming, bedrijfsverhuizing

Ontruiming kantoor of bedrijfspand

Naast het leegruimen van woningen, kunnen wij natuurlijk ook kantoren, winkels, loodsen en andere bedrijfspanden ontruimen. We maken graag persoonlijk met u kennis om te kijken waarmee wij u kunnen ontzorgen.

boedel opkopen, inboedel verkopen, boedel inkopen, veilingspullen, veilinghuis, Eland en de Zon, marktplaatshelper

Inboedel opkopen

In combinatie met een ontruiming of verhuizing, kopen wij mogelijk ook een deel van uw boedel op. Tijdens de vrijblijvende offerte-afspraak, wordt de boedel nauwkeurig bekeken op waarde. Wij zullen u hierop attenderen en er wordt met u overlegd wat de beste optie is: op uw naam verkopen via een veilinghuis of dat wij uw waardevolle inboedel opkopen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zo was de waardevolle bijbel op de foto over het hoofd gezien door de familie. Opbrengst van de veiling was maar liefst 4.000 euro!

asbest verwijderen bij woningontruiming, asbest herkennen, asbest afvoeren, asbest saneren, asbest inventarisatie

Asbest verwijderen

We komen nog regelmatig asbesthoudende materialen tegen in woningen. Onze medewerkers zijn erop getraind om dit te herkennen. U hoeft dus niet bang te zijn dat wij een asbesthoudende vloer verwijderen waarmee u een flinke boete riskeert. Als wij het tegenkomen, attenderen wij u er al tijdens onze offerte-afspraak op. In de meeste gevallen verwijdert de verhuurder dit voor eigen rekening. Bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen, dan kunnen wij ook de asbest inventarisatie en asbestsanering voor u regelen. Losse asbestplaten, plantenbakken etc. mogen wij wel verwijderen en zullen wij op verantwoorde wijze afvoeren.

' Zeer positief.'

Sylvia Wouda - Hoofddorp

'Desta heeft ons enorm veel zorg uit handen genomen.'

Linda Warmerdam - Nieuw-Vennep

'Prima top opgeleverd. Alles zoals de woningbouw het wilde.'

Dennis Meijboom - Haarlem

woning leegruimen, boedel opkopen, boedel inkopen, opkopen inboedel, woning opruimen, woning schoonmaken, plek lijkvinding, zwaar bevuilde woning schoonmaken

Uw woningontruiming snel en professioneel geregeld?

Wij doen het graag voor u!

Met welke ontruiming mogen wij u ontzorgen?