woning leegruimen, huisontruiming, woningontruiming, huis leegruimen, boedel opruimen na overlijden

Woning ontruimen na overlijden van een dierbare

Mogen wij u daarbij liefdevol ontzorgen?

Woning ontruimen na overlijden

Het verlies van een dierbare is een emotioneel zware tijd, en het ontruimen van hun woning na overlijden kan één van de meest uitdagende taken zijn die daarop volgen. Deze taak gaat verder dan het fysieke aspect van het opruimen; het is een proces van emoties, herinneringen en rouw. Daar zijn wij ons zeer van bewust. Wij begeleiden u graag in dit proces. We maken eerst kennis in de woning en bespreken alle wensen met u. Hierna krijgt u van ons een schriftelijke offerte. Bij de ontruiming nemen wij u zoveel mogelijk uit handen, u heeft immers al genoeg aan uw hoofd.

woningontruiming, huisontruiming, huis leegruimen, woning leegruimen

'Een ontruiming na overlijden is vaak een emotionele aangelegenheid. Ik heb tweemaal gebruikgemaakt van de diensten van Desta. Beide keren was ik zeer tevreden, zij hebben mij veel zorgen uit handen genomen. De reactiesnelheid, de vriendelijkheid, het meedenken, de zorgvuldige manier waarop de ontruiming werd uitgevoerd, alles gaf mij het gevoel dat de ontruiming bij Desta in goede handen was. Niets dan complimenten!'

Jacqueline Antonissen - Bussum

Huur- of koopwoning of een zorgkamer leegruimen na overlijden

Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken, een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. In eerste instantie zal de focus liggen op het organiseren van de uitvaart en daarom is het belangrijk dat, wanneer u de ontruiming niet zelf doet, u dit overlaat aan professionals die dit met respect voor u kunnen uitvoeren. Desta Woningontruiming biedt u daarin volledige ondersteuning met betrekking tot het ontruimen van de huur- of koopwoning, ook wanneer daar enige spoed bij zit als het om een zorgkamer gaat.


Na het overlijden van een dierbare en diens uitvaart is er een aantal zaken dat geregeld moet worden. Vaak is het een behoorlijk emotionele en daarmee ook tijdrovende klus als u een woning vol met persoonlijke spullen moet uitzoeken. Nabestaanden zijn, in geval van een huurwoning, verantwoordelijk voor het tijdig bezemschoon opleveren van de woning aan de woningbouw. Ook bij een koopwoning is het taak aan de nabestaanden om het huis verkoopklaar te maken en zal de makelaar u adviseren om een deel van de boedel of de gehele boedel te verwijderen, zodat de woning er op zijn 'best' uitziet voor de verkoop.


In tijden van rouw is het fijn om bijgestaan te worden door een ervaren bedrijf dat met absolute betrouwbaarheid, discretie en zorgvuldigheid het werk voor u uit handen neemt. Of het nu gaat om een zorgkamer, huur- of koopwoning, Desta Woningontruiming biedt een uitgebreide service van begin tot eind bij ontruimen na overlijden. Van het afhandelen van communicatie met de verhuurder of makelaar tot en met het regelen van voor- en eindinspecties bij huurwoningen, we ontzorgen u tijdens het hele proces.


Wanneer u ons belt of een offerte-aanvraag doet via de paarse button op de website, maken we eerst een vrijblijvende afspraak met u voor een persoonlijk gesprek, waarin wij alle tijd nemen voor u. We bespreken alle wensen en maken een passend plan voor u, hierbij bieden wij u de juiste ondersteuning die nodig is voor het organiseren van de woning ontruiming na het overlijden van uw dierbare. Na afloop van dit gesprek ontvangt u per email een duidelijk overzicht met daarin alle opleverpunten, zodat de woning zonder zorgen kan worden overgedragen aan de verhuurder of makelaar.


  • ruim 15 jaar ervaring
  • Vaste, professionele en betrouwbare ontruimers
  • Eigen verhuiswagens en verhuisliften, dus géén extra inhuur kosten
  • Hergebruik van de inboedel
  • Géén afvalcontainer voor de deur
  • Inkoop en verkoop van de inboedel mogelijk
  • Altijd vooraf een gratis offertebezoek
  • Altijd een schriftelijke bevestiging van de offerte
  • Alle werkzaamheden goed verzekerd
  • 100% tevredenheidsgarantie

Lees meer over woningontruiming Amsterdam, woningontruiming Haarlemmermeer en woningontruiming Haarlem.

woningontruiming, bezemschone oplevering huurwoning

Bezemschoon opleveren huurwoning

De standaard voor het schoon achterlaten van een huurwoning varieert per verhuurder. Dankzij onze nauwe communicatie met verhuurders zijn wij expert in hoe een woning moet worden opgeleverd. Na de ontruiming zorgen wij voor een vlekkeloze overdracht aan de verhuurder. Indien gewenst, zijn wij aanwezig bij inspecties met de verhuurder om u te ondersteunen. We kunnen zelfs de eindinspectie volledig overnemen, waarbij we ook meteen eventuele laatste post voor u meenemen en foto's maken van de meterstanden.

verkoop klaar maken van een woning, ontruiming koopwoning

Ontruiming koopwoning

Wanneer we een huis voor verkoop leegruimen, zorgen we ervoor dat het helemaal klaar is om verkocht te worden. We geven advies over de beste manier om het huis te presenteren, en natuurlijk houden we rekening met uw wensen en die van de makelaar of nieuwe eigenaar. Na de leegruiming is het huis schoon en klaar voor de makelaar om direct aan de slag te gaan voor een snelle verkoop. We kunnen ook het opknappen van de tuin, schilderwerk en andere reparaties voor u regelen. Op die manier heeft u slechts één contactpersoon, wat wel zo handig is.

spoedontruiming, snel leegruimen zorgkamer, ontruiming zorgkamer

Leegruimen zorgkamer - spoedontruiming

Het legen van een zorgkamer na overlijden moet meestal binnen 5 kalenderdagen gebeuren. In een hospice kan dit zelfs binnen 24 of 48 uur nodig zijn. Als u al een uitvaart moet regelen, blijft er vaak weinig tijd over om de kamer leeg te maken. We staan klaar om u te helpen met het respectvol leegmaken van de zorgkamer. Bel ons gerust op 085 - 070 7000 en we bespreken direct de opties met u. We kunnen ook de bezittingen tijdelijk opslaan als dat nodig is. We zijn bijna altijd in staat om u binnen enkele dagen te helpen bij het opruimen van de zorgkamer.

schoonmaken plek lijkvinding, overleden in de woning, huis opruimen, woning leegruimen na overlijden, lang dood gelegen in de woning, zwaar vervuilde woning schoonmaken

Schoonmaken zwaar vervuilde woning na overlijden

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen een teruggetrokken leven leiden. Als zo iemand dan overlijdt of langere tijd alleen in huis is voordat hij of zij wordt gevonden, is dat een verschrikkelijke situatie voor de nabestaanden. Onze experts staan klaar om de plaats van de vondst te reinigen of de ergste wanorde op te ruimen, zodat u niet met deze taak geconfronteerd hoeft te worden. Pas nadat wij dit hebben gedaan, kunt u de woning weer betreden. Als dat te moeilijk voor u is, kunnen wij de gewenste eigendommen en persoonlijke bezittingen uit de woning halen, de rest van de ruimte opruimen en weer netjes achterlaten. Als er nog steeds iemand in de woning verblijft, kunnen wij ook gedeeltelijke ontruimingen uitvoeren en grondig schoonmaken. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina over hoarding.

asbest verwijderen bij woningontruiming, asbest herkennen, asbest afvoeren, asbest saneren, asbest inventarisatie

Asbest verwijderen

In huizen stuiten we nog steeds vaak op asbesthoudende materialen. Ons team is speciaal opgeleid om deze te identificeren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat we per ongeluk een vloer met asbest zouden verwijderen, wat aanzienlijke boetes met zich mee kan brengen. Mochten we tijdens het opstellen van onze offerte dit tegenkomen, dan brengen we u daar meteen van op de hoogte. In de meeste gevallen is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder om dit op eigen kosten te laten verwijderen. Als u echter zelf verantwoordelijk bent, kunnen wij de asbestinventarisatie en -sanering voor u regelen. Losse asbestplaten, plantenbakken en dergelijke kunnen we eventueel wel verwijderen en op een verantwoorde manier afvoeren.

boedel opkopen, inboedel verkopen, boedel inkopen, veilingspullen, veilinghuis, Eland en de Zon, marktplaatshelper

Inboedel opkopen

Bij een ontruiming of verhuizing bieden we de mogelijkheid om een deel van de nalatenschap over te nemen. Tijdens een vrijblijvende offerteafspraak wordt dit zorgvuldig beoordeeld op waarde. We wijzen u op eventuele waardevolle items en bespreken met u de beste aanpak: ofwel verkopen onder uw naam via een veilinghuis, ofwel direct aan ons verkopen. Beide opties liggen binnen handbereik. Een goed voorbeeld is de bijbel die per ongeluk over het hoofd werd gezien door de familie. Deze werd uiteindelijk geveild voor een indrukwekkende €4.000!

'Beide woningen super netjes ontruimd en opgeleverd aan de woningbouw.'

Jitse Krenn - Hoofddorp

'Vriendelijk behandeld en er is netjes en compleet werk verricht'

Angela - Haarlem

'Heldere, prettige communicatie en Desta heeft prima werk afgeleverd!'

Antoni Uni - Haarlem

woning leegruimen, boedel opkopen, boedel inkopen, opkopen inboedel, woning opruimen, woning schoonmaken, plek lijkvinding, zwaar bevuilde woning schoonmaken

Uw woningontruiming snel en professioneel geregeld?

Wij doen het graag voor u!

Mogen wij u ook ontzorgen bij deze emotionele ontruiming?